Генасамблея ООН своєю резолюцією визнала порушення прав людини в Криму

Генасамблея ООН своєю резолюцією визнала порушення прав людини в Криму

Третій комітет Генасамблеї ООН з соціальних і гуманітарних питань прийняв українську резолюцію, яка засуджує “порушення прав людини” в Криму.


Співавторами проекту виступили Грузія, Німеччина, США, Великобританія, Франція, Латвія, Литва, Естонія і ряд інших держав. Резолюцію підтримали 63 країни, 85 утрималися, 22 виступили проти.

Резолюція засуджує “анексію” і “тимчасову окупацію” півострова Росією, мова йде в тому числі про “нав’язуванні” російського громадянства, проведенні “незаконних виборчих кампаній і голосувань, зміні демографічного складу населення Криму і придушенні національної ідентичності”.

Як стверджують автори резолюції, Москва нібито займається “дискримінацією” жителів півострова, “включаючи кримських татар, а також українців і осіб, що належать до інших етнічних і релігійних груп”.

Вони також вважають незаконною встановлення російської юрисдикції та адміністрації в Криму і вимагають від Москви виконання “міжнародно-правових зобов’язань в частині поваги законів, що діяли в Криму до окупації”.

Поділитись