ФСБ заявила про затримання учасника «кримськотатарського батальйону»

ФСБ заявила про затримання учасника «кримськотатарського батальйону»

У окупованому Криму російські силовики затримали жителя Кіровського району, якого підозрюють в участі в “українському націоналістичному батальйоні”. Про це повідомляє ФСБ РФ у середу, 19 серпня.

«Порушено кримінальну справу стосовно жителя Кіровського району Республіки Крим, підозрюваного в участі в діяльності незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави з метою, що суперечать інтересам РФ (ч.2 ст.208 КК Росії). За адресами проживання і реєстрації фігуранта кримінальної справи проведені слідчі дії. На даний момент підозрюваний затриманий», – йдеться в повідомленні.

У ФСБ стверджують, що кримчанин в 2016 році виїхав на материкову частину України і вступив «у батальйон імені Н. Челебіджихана, створений Лєнуром Іслямовим».

«У складі незаконного збройного формування в обов’язки підозрюваного входило здійснення охорони розташування батальйону, сприяння українським прикордонникам у спільному патрулюванні прикордонної зони, перевірка громадян і автомобілів на пунктах пропуску. Згодом чоловік повернувся до Криму, але продовжив підтримувати контакти з членами батальйону і свою злочинну діяльність за участі в батальйоні», – відзначили в ФСБ.

Ім’я та прізвище затриманого не повідомляється.

Поділитись