Франція обмежила користування водою в 68 департаментах

Франція обмежила користування водою в 68 департаментах

Французька влада ввели в 68 департаментах країни обмеження на користування водою через посуху. Про це повідомили в понеділок, 3 серпня, в міністерстві екології Франції.

«Використання води дозволено тільки з метою охорони здоров’я та цивільної безпеки», – йдеться в повідомленні.

У багатьох районах країни встановили заборону на полив садів і полів для гольфу, миття автомобілів, наповнення басейнів.

Національна метеорологічна служба Meteo France інформує, що липень цього року став самим сухим місяцем з 1959 року. Засуха продовжує посилюватися на території багатьох регіонів, попередили синоптики.

Аномальна спека фіксується у Франції з середини липня. «Помаранчевий» рівень небезпеки був оголошений в 32 департаментах країни. У деяких містах були побиті місцеві температурні рекорди як для липня, так і за всю історію спостережень – місцями очікується до 41 градуса спеки. Наприклад, в Сокоа температура в четвер, 30 липня, досягла 41,5 градуса, побивши рекорд 2003 року. У ряді регіонів високі температури стали причиною лісових пожеж.

У понеділок, за прогнозом Meteo France, температура в деяких департаментах знизиться до 24-26 градусів за Цельсієм, до середини тижня вона знову підвищиться до 33-35 градусів.

В Іспанії та Італії також введений вищий рівень метеонебезпеки. У Римі, Флоренції, Болонії температура наближається до +40 градусів. У Міністерстві охорони здоров’я побоюються реальної загрози здоров’ю жителів країни, не тільки входять до групи ризику, а й активних.

В Іспанії підвищення температур збіглося з посиленням заходів профілактики коронавірусу. У Мадриді знову ввели масочний режим в суспільних місцях. Жителі столиці рятуються від спеки біля водойм в міських парках.

Раніше, 3 серпня, синоптики спрогнозували повернення тепла і в Московський регіон. За даними синоптиків, погода на майбутньому тижні буде теплою і здебільшого комфортною.

Поділитись