Фонд захисту вкладників через суд Криму має намір стягнути з компаній України понад мільярд рублів

Фонд захисту вкладників через суд Криму має намір стягнути з компаній України понад мільярд рублів

Фонд захисту вкладників (ФЗВ) подав позов до Арбітражного суду Республіки Крим до двох українських компаній – “Вест ойл груп” і “Золотий екватор”, які не виконали фінансових зобов’язань на суму в 1,1 млрд рублів перед кримчанами, повідомила виконавчий директор фонду Наталя Федчун.

“Фонд захисту вкладників” був заснований в 2014 році після анексії Криму Росією. Фонд здійснює виплати компенсацій вкладникам українських банків, які припинили роботу на півострові після анексії.

“Фонд пред’явив позов до двох українських підприємств – ТОВ” Вест ойл груп “і ТОВ” Золотий екватор “, які не виконали фінансові зобов’язання перед кредитною установою на загальну суму в 1,1 млрд рублів”, – повідомила Федчун.

Вона не уточнила, які фінансові зобов’язання були у цих українських підприємств. У картотеці арбітражних справ зазначено, що позов надійшов до арбітражного суду республіки 30 квітня 2020 року, не вказується чи прийнято справу до провадження і дата розгляду. Зазначені підприємства знаходяться в місті Луцьк (Україна).

Федчун повідомила, що за станом на 1 січня 2020 року ФЗВ прийняті рішення про задоволення (повному або частковому) 220,4 тис. заяв фізичних осіб про компенсацію на загальну суму 27,4 млрд рублів. Сукупний розмір незадоволених вимог вкладників до українських кредитних установ, перевищують 700 тис. рублів, що підлягає виплаті з 1 січня, становить 2,8 млрд рублів.

Поділитись