ФБР розслідує близько тисячі справ про крадіжку технологій Китаєм

ФБР розслідує близько тисячі справ про крадіжку технологій Китаєм

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США в даний час розслідує близько 1 тисячі справ про крадіжку технологій, в якій Вашингтон звинувачує Китай. Про це розповів директор ФБР Крістофер Рей.

“У ФБР близько 1000 розслідувань про спроби крадіжки Китаєм технологій США у всіх 56 наших відділеннях, [ці розслідування] охоплюють кожен промисловий сектор”, – сказав Рей на прес-конференції, організованої вашингтонським Центром стратегічних і міжнародних досліджень. Директора ФБР цитує агентство Reuters. За словами Рея, економічна загроза, що виходить, на думку Вашингтона, від Китаю, є “різноманітною і багаторівневою”.

При цьому директор Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Еваніна виступив з твердженням, що в пріоритеті у КНР технології в галузі авіації та виробництва електродвигунів.

Помічник директора ФБР Джон Браун, відповідальний за контррозвідку, в свою чергу розповів, що в 2019 році бюро затримало 24 особи за участь в крадіжці технологій з боку Китаю, а загальне число затриманих за цими підставами в 2020 році склало на цей момент 19 чоловік.

США неодноразово звинувачували Китай в крадіжці американських технологій. 5 травня 2019 року президент Дональд Трамп підписав указ, що вводить режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури країни від іноземних загроз. У зв’язку з цим Міністерство торгівлі США з 17 травня 2019 року внесла китайську компанію Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці. 20 травня його видав компанії тимчасову генеральну ліцензію терміном на 90 днів, яка відновлює її право забезпечувати обслуговування мереж і надавати оновлення програмного забезпечення для її мобільних пристроїв. 19 серпня, а потім 18 листопада дію ліцензії було продовжено ще на 90 днів.

Поділитись