Фахівці пояснили необхідність в розробці нової вакцини від COVID-19

Фахівці пояснили необхідність в розробці нової вакцини від COVID-19

Професор Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона Анча Баранова пояснила необхідність в існуванні нових вакцин від COVID-19.

На думку фахівця, розробники існуючих вакцин від COVID-19 в недалекому майбутньому зроблять новий варіант вакцини, який буде активний проти нових штамів. Так, більшість з них будуть рухатися по шляху створення третього уколу, який був би вже активний проти нових варіантів вірусу.

Спеціаліст пояснила, що тут можливі два шляхи: створення антигенного препарату з декількома мутаціями, тобто білка коронавірусу, що об’єднує в собі ознаки відразу декількох штамів.

Біолог вважає, що незалежно від еволюції вакцин будуть вивчатися властивості S-білка, так як на даний момент точний набір всіх білків людини, здатних взаємодіяти з S-білком коронавируса, не виявлене.

Раніше стало відомо, що у деяких людей, які перенесли інфекцію або зробили щеплення проти COVID-19, не виробляється достатня кількість антитіл. У цьому випадку може знадобитися третя доза вакцини або введення іншого препарату.

Поділитись