Евакуйованим з Китаю українцям заборонили передавати їжу від сторонніх осіб

Евакуйованим з Китаю українцям заборонили передавати їжу від сторонніх осіб

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко уточнив, що їжу для ізольованих громадян готують на місці в харчоблоці медичного центру.


Міністерство охорони здоров’я України заборонило передавати продукти харчування евакуйованим із китайського Уханя громадянам. Люди знаходяться на карантині в санаторії селища Нові Санжари.

«Нашим рішенням ми чітко заборонили поставки будь-якої їжі в обсерватор. Тому що у нас обсервація через гостру респіраторну вірусну інфекцію та ми не хочемо, щоб були ще обсервації по діарейним захворюванням”, – сказав глава відомства Віктор Ляшко.

Міністр уточнив, що їжу для ізольованих громадян готують на місці в харчоблоці медичного центру. Це стосується і іноземки, яка раніше звернулася до лікарів через розлади шлунково-кишкового тракту. За словами заступника Ляшка Івана Варченка, в обсерватор дозволено передавати засоби індивідуальної гігієни, антисептики і предмети промислового виробництва. Якщо ж люди залишать продукти, рішення про їх подальше використання прийматимуть волонтери, повідомляє «Укрінформ».

У харківський аеропорт 20 лютого доставили 73 евакуйованих з Уханя людини, серед яких як українці, так і громадяни інших країн. Медобстеження ознак коронавірусної інфекції у людей не виявило, однак у однієї з пасажирок відбулося загострення хронічного гастроентерологічного захворювання.

Поділитись