Есмінці США зіткнулися з загрозою знищення при наближенні до кордонів РФ

Есмінці США зіткнулися з загрозою знищення при наближенні до кордонів РФ

Спроби бойових кораблів американського флоту наблизитися до кордонів Росії в Балтійському і Чорноморському регіонах викликають рішучу відповідь російської авіації.


Про це сказано в статті військового аналітика Роберта Бекхузена, опублікованій авторитетним американським виданням The National Interest. Переклад статті представляє Федеральне агентство новин. Автор матеріалу розглядає два інциденти за участю одного і того ж есмінця ВМС США “Дональд Кук”, які відбулися протягом декількох останніх років в акваторіях Балтійського і Чорного моря.

Бекхузен зазначає, що російські радари завчасно виявляли американський корабель, який опинявся в прицілах літаків ВКС РФ. Американський аналітик наголошує, що мова йде про буквальному розумінні цього терміна – штурмовики Су-24 і інші літаки морської авіації Балтійського і Чорноморського флотів відпрацьовували нанесення ракетних і бомбових ударів по американським есмінцям, діючи з різних напрямків і в різній кількості.

Автор The National Interest визнає, що подібні маневри російської авіації сильно турбують керівництво Європейського командування ВС США і обмежують активність американського флоту біля кордонів РФ.

Поділитись