Ескобар звинуватив Ілона Маска в крадіжці ідеї вогнемета

Ескобар звинуватив Ілона Маска в крадіжці ідеї вогнемета

Роберто Ескобар, брат покійного колумбійського наркобарона Пабло Ескобара, має намір подати в суд на голову SpaceX і Tesla Ілона Маска.

За словами колишнього співзасновника картелю Медельїна, американський мільярдер нахабно вкрав у нього ідею знаменитого невогнемета від The ​​Boring Company.

На початку минулого року Ілон Маск в рамках своєї компанії The Boring Company випустив портативний вогнемет, який називався “невогнемет”. Він був випущений обмеженим тиражем в 20 000 штук, які були розпродані всього за 4 дні за 10 мільйонів доларів.

Як заявив Роберто Ескобар, Ілон Маск вкрав його ідею. За його словами, в середині 2017 го один із співробітників Маска відвідав маєток Ескобара. Роберто обговорив з ним ідею створення іграшкового вогнемета, який повинен був використовуватися для спалювання грошей перед гостями – така ось у багатіїв розвага. Через півроку – в січні 2018 року – Ілон оголосив про випуск свого “невогнемета”. Ескобар дуже розгнівався.

Кілька місяців тому компанія Роберто Ескобара Escobar Inc. все ж випустила власний вогнемет за $ 500, але особливої ​​популярності він не здобув. Не допомогло навіть зниження ціни до $ 250. Ймовірно, це і стало останньою краплею.

“Ілон, ми обидва знаємо, що ти вкрав у мене. Я готовий забути про це за 100 мільйонів доларів. Підійдуть акції Tesla або готівку. Я виграю в суді, а ви втратите більше 100 мільйонів доларів. Може бути через суд я зроблю себе новим генеральним директором Tesla? .. Давайте вирішимо це як джентльмени. Відправ мені акції Тесла в Escobar Inc.”, – заявив Роберто Ескобар в бесіді з журналістами The Next Web.

Засновник The Boring Company написав в Twitter коротке повідомлення: “Це не вогнемет, містер Ескобар”. Слідом Ілон Маск додав, що якщо він у кого-то і вкрав ідею ручного вогнемета, то це був фільм “Космічні яйця”, що є пародією на “Зоряні війни” Джорджа Лукаса.

Фото Gettyimages.

Поділитись