Ердоган звернувся з проханням до Путіна

Ердоган звернувся з проханням до Путіна

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що попросив президента Росії Володимира Путіна не втручатися в протистояння Анкари і Дамаска.

“Я запитав у Путіна, які у вас цілі там? Якщо ви збираєтеся створювати військову базу, то робіть це, але відведіть війська від нас. Я йому сказав, щоб нас залишили один на один з режимом Асада”, – наводить ТАСС слова Ердогана.

Ці заяви він зробив на зустрічі з депутатами своєї партії в Стамбулі, передає NTV. За словами Ердогана, турецькі військові окупували частину Сирії на прохання «сирійського народу».

«Все ще є ті, хто не розуміє сенсу нашої боротьби в Сирії. Нашу країну намагалися оточити терористичними коридорами вздовж південних кордонів. Проблема Ідлібу – це спеціально розроблений сюжет для нашої країни. Ми прийшли до Сирії в якості гостя сирійського народу. Ми знаходимося в Сирії не як гість Асада, а як гість сирійського народу”, – заявив Ердоган.

Він підкреслив, що турецькі військові не підуть з Сирії, а також пригрозив Європі проблемами з біженцями.

Ситуація в Ідлібі загострилася, коли терористи почали великомасштабний наступ на позиції армії Асада. Сирійці відкрили у відповідь вогонь. Як з’ясувалося, разом з бойовиками знаходилися турецькі військові. В результаті загинули 33 турецьких солдата, більше 30 були поранені.

Поділитись