Ердоган потроху витісняє Росію з Сирії

Ердоган потроху витісняє Росію з Сирії

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган витісняє президента Росії Володимира Путіна з Сирії.

Про це повідомляє «Деловая столица». У лютому на території сирійської провінції Ідліб загострилася ситуація. Минулого тижня Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган по підсумками переговорів в Москві серед іншого домовилися про припинення там бойових дій.

«Деловая столица» називає Ідліб останнім оплотом опозиції в Сирії і зазначає, що навіть після досягнення домовленості між Москвою і Анкарою про припинення бойових дій і його вступ в силу Росія і Туреччина продовжують покусувати один одного, і Анкара робить це ефектніше і ефективніше.

У приклад видання навело заяву Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що сили Туреччини знищили в Ідлібі вісім зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир» – вони російського виробництва, а навіть якщо і належать армії Сирії формально, то керуються часто російськими екіпажами.

«Так що Анкарі пред’явити начебто нічого. Чим, власне, і користується Ердоган, продовжуючи розширювати свій вплив на півночі Сирії, незважаючи на домовленості з Путіним», – зазначив автор публікації.

Поділитись