Ердоган попередив про “ще більш потужний удар” по Сирії

Ердоган попередив про “ще більш потужний удар” по Сирії

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган попередив про можливий удар у відповідь по Сирії, в разі якщо Дамаск продовжить атакувати її позиції в Ідлібі.

Про це повідомляє агентство «Анадолу».

«Ми не тільки відповімо на найменшу атаку на наші спостережні пункти, а нанесемо в такому випадку ще більш потужний удар», – сказав Ердоган. Він додав, що Туреччина уважно стежить за режимом спостереження вогню.

Раніше турецький лідер заявив, що Анкара домагається тільки повернення до своїх домівок 3,6 мільйона сирійських біженців з території Туреччини. Він заявив, що країна згодна з будь-яким рішенням, яке убезпечить кордони Туреччини і населення в Ідлібі. При цьому Ердоган підкреслив, що турецька сторона не робила замах на територіальну цілісність Сирії.

5 березня президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган уклали угоду, згідно з яким в Ідлібські зоні деескалації вступив в силу режиму припинення вогню. Пізніше президент Сирії Башар Асад заявив, що, якщо американські та турецькі військові не залишать територію країни, Дамаск готовий застосувати силу.

За лютий Туреччина втратила убитими як мінімум 62 військовослужбовців, майже 100 солдатів поранені, були знищені кілька десятків одиниць турецької бронетехніки і збиті більше 10 безпілотників, в тому числі ударних.

Поділитись