Експерти ВООЗ зробили заяву після відвідування лабораторії в Ухані

Експерти ВООЗ зробили заяву після відвідування лабораторії в Ухані

Робота в Інституті вірусології в Ухані організована дуже добре, щоб можна було уявити витік з неї якогось вірусу.

Таку думку висловив експерт групи ВООЗ від Росії Володимир Дедков. Заступник директора з наукової роботи Санкт-Петербурзького НДІ епідеміології та мікробіології імені Пастера зазначив, що не розуміє, хто міг критикувати лабораторію, тому що там все організовано «вище всяких похвал».

Для нашої місії, звичайно, було важливо відвідати такий заклад, поспілкуватися з колегами. Не знаю, хто їх критикував, лабораторія влаштована вище всяких похвал. Мені дуже складно уявити, що звідти щось могло кудись витекти, – сказав Дедков.

Раніше екс-президент Дональд Трамп неодноразово критикував Китай за те, що він нібито спеціально допустив витік з лабораторії BSL-4, де працювали з коронавірусів.

Дедков підкреслив, що в житті може бути все, але в даному випадку немає ніяких передумов і тим більше «фактів, які говорять про те, що це звідти пішло, ні непрямих, ні прямих».

Експертам Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) дозволили відвідати Уханьський інститут вірусології 3 лютого 2021 року. Міжнародна група займається вивченням походження коронавируса.

Поділитись