Екс-президента Леоніда Кучму судитимуть за державну зраду

Екс-президента Леоніда Кучму судитимуть за державну зраду

Українські спецслужби завели кримінальну справу проти колишнього глави держави, представника Києва в Контактної групи по Донбасу Леоніда Кучми і голови офісу президента України Андрія Єрмака за статтею про вчинення державної зради.

«СБУ нарешті відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення державної зради окремими представниками української делегації по переговорам у Мінську. Шкода, що СБУ соромно називати прізвища зазначених в моєму зверненні «окремих представників», тому що мова йде про главу офісу президента Андрія Єрмака й другого президента України Леоніда Кучми», – написав у Facebook нардеп від партії Європейська солідарність Володимир В’ятрович.

Також він додав, що йому довелося звернутися до суду, щоб справа була відкрита. «Шкода, що СБУ не діяла за законом відразу після моєї апеляції, і мені довелося звернутися до суду», – написав він.

Кримінальну справу порушено у зв’язку зі створенням в рамках контактної групи по Донбасу в Мінську консультативної ради з ополченцями і Росією.

Поділитись