Джуліані заявив, що зібрані в Україні докази доведуть безпідставність звинувачень проти Трампа

Джуліані заявив, що зібрані в Україні докази доведуть безпідставність звинувачень проти Трампа

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані впевнений, що інформація, отримана ним в Україні, доведе безпідставність звинувачень щодо глави Білого дому з боку політичних опонентів. Про це юрист написав в середу в Twitter.

“Проводячи розслідування щодо таємної змови і корупції в Україні в 2016 році, я діяв виключно як адвокат, який захищає клієнта перед особою неправдивих звинувачень. Вони постійно змінювалися в міру того, як їх спростовували”, – заявив Джуліані. “Коли всі докази будуть оприлюднені, буде доведено, що президент не винен, а фарс, що триває, є такою ж фальсифікацією і вигадкою, як і змова з Росією, можливо, навіть гірше”, – підкреслив він.

Джуліані також назвав імена трьох адвокатів, які представлятимуть його інтереси в рамках розгляду про імпічмент Трампа.

Адвокат глави держави виявився в центрі уваги ЗМІ після того, як почався гучний скандал через твердження про надання Трампом тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році. Висловлювалися припущення, що американський лідер за сприяння Джуліані домагався від свого українського колеги розслідування дій сина колишнього віце-президента США Джо Байдена в обмін на надання Києву фінансової і військової допомоги. Палата представників Конгресу, контрольована Демократичною партією, оголосила на підставі таких підозр про запуск процедури імпічменту щодо республіканця Трампа.

Джозеф Байден зараз є одним з найбільш ймовірних конкурентів Трампа на майбутніх в листопаді 2020 року президентських виборах.

Поділитись