Джорджа Флойда в США поховали як національного героя

Джорджа Флойда в США поховали як національного героя

В американському Х’юстоні сьогодні пройде останній день прощання з Джорджем Флойдом, якого 25 травня поліцейські задушили під час затримання в Міннеаполісі. Церемонія почалася ще вчора – попрощатися з Флойдом прийшли тисячі людей.

Захід буде приватним. «Ця служба стане святом життя Флойда», – заявила Міа Райт, служительки церкви «Фонтан хвали», де пройде церемонія.

«Ми святкуємо життя, яка мала свої злети і падіння, як і багато інших життя, але також і життя, яка була пов’язана з Богом і з якої все люди у всьому світі тепер пов’язані через трагедію і травми, через яку він пройшов» , – говорить Райт.

«І тому ми хочемо влаштувати домашнє свято, ми хочемо пам’ятати його ім’я», – додала служитель.

У понеділок в Х’юстоні, де виріс Джордж Флойд, відбулася публічна церемонія прощання з ним. Двері церкви відкрилися для публіки о шостій годині вечора. Серед відвідувачів – а їх очікувалося не менше десяти тисяч чоловік, були губернатор Техасу, мер Х’юстона, сенатор від Міннесоти і колишній кандидат в президенти Емі Клобучар, актор Кевін Харт, репер Майстер Пі.

Губернатор Грег Еббот заявив, що працює над законодавством штату Техас, щоб виключити повторення випадків поліцейського насильства, від якого загинув Флойд. Еббот не виключив появи Закону імені Джорджа Флойда.

Відзначимо, Джордж Флойд був неодноразово судимий, в т.ч. за злочини, пов’язані з наркотиками, а також за збройне пограбування, під час якого він притискав пістолет до живота вагітної жінки, поки подільники грабували її будинок. Після вбивства Флойда незалежне розтин, замовлене його сім’єю, показало наявність в організмі слідів метамфетаміну. Вбивство Флойда поліцейським викликала бурхливі расові протести в США.

Поділитись