Джерела повідомили про швидке підписання інвестиційної угоди Китаю і ЄС

Джерела повідомили про швидке підписання інвестиційної угоди Китаю і ЄС

Китай і Євросоюз (ЄС) завершили переговори щодо узгодження умов угоди про інвестиційну співпрацю і можуть укласти його вже до кінця 2020 року.

Про це повідомила газета South China Morning Post з посиланням на власні джерела. Знайомий з ходом обговорення договору дипломат ЄС поділився інформацією про те, що в переговорах з Китаєм відбулися позитивні зміни. Зокрема, це стосується питань щодо трудових стандартів.

За попередніми відомостями, жодна з країн-членів ЄС не висловила принципових заперечень щодо умов угоди. Разом з тим представник Єврокомісії, яка вела переговори з Китаєм від імені ЄС, заявила наступне: «На даному етапі ми нічого не можемо підтвердити».

Однак інший дипломатичне джерело повідомив, що угода, яка готувалася сім років і набрала обертів тільки за останні два тижні, може бути укладена протягом 48 годин.

У той же час угода повинна бути схвалена Європейським парламентом, деякі члени якого агресивно налаштовані по відношенню до Китаю і можуть чинити опір укладенню угоди.

У червні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що країни Європейського союзу повинні дотримуватися згуртованої політики щодо Китаю. Як наслідок, за її словами, вдасться переконливо діяти в рамках просування європейських цінностей та інтересів.

У свою чергу міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас закликав Євросоюз до створення єдиної стратегії щодо Китаю. Він підкреслив, що не варто обмежувати діалог з Пекіном тільки економічними і торговельними питаннями.

Поділитись