Двоє людей загинули і 25 постраждали через вибух біля авіабази в Афганістані

Двоє людей загинули і 25 постраждали через вибух біля авіабази в Афганістані

Двоє співробітників сил безпеки Афганістану загинули, 25 постраждали через вибух біля авіабази «Баграм» на сході країни, повідомив 1 травня місцевий телеканал TOLOnews в Twitter.


На об’єкті базуються американські ВПС. Подробиці події не уточнюються.

Це не перша подібна атака. Так, 19 грудня 2020 повідомлялося про ракетний удар по авіабазі «Баграм».

29 квітня США підтвердили початок виведення військ з Афганістану. При цьому на початковому етапі операції американський контингент в країні зросте з метою безпеки. Виведення військ буде проходити методично і безпечно і, згідно з планом, завершиться до 11 вересня, відзначала представник Білого дому Карін Жан-П’єр.

У квітні помічник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон досяг поставлених на початку операції в Афганістані в 2001 році цілей, які, за його словами, полягали в розслідуванні нападу на США 11 вересня 2001 року.

27 квітня повідомлялося, що радикальний рух «Талібан» може потрапити під міжнародні санкції та ізоляцію, якщо буде перешкоджати переговорам в Афганістані або спробує захопити владу в країні. Президент США Джо Байден відзначав, що Вашингтон має намір підтримувати мирні переговори уряду Афганістану з талібами, незважаючи на виведення військ з країни.

Поділитись