Дуда розповів, що планів перекидання в Польщу ядерної зброї США немає

Дуда розповів, що планів перекидання в Польщу ядерної зброї США немає

Польща і США не обговорюють перекидання в республіку ядерної зброї.

Про це заявив польський президент Анджей Дуда, спілкуючись в Facebook з інтернет-користувачами після зустрічі в Білому домі з президентом США Дональдом Трампом.

“Ніколи ядерна зброя не буде предметом моєї розмови з Дональдом Трампом”, – сказав польський лідер, підкресливши, що в ході переговорів ця тема не обговорювалася.

“Абсолютно немає таких планів, щоб США перекидали в Польщу свою ядерну зброю. Я про це нічого не чув”, – підкреслив Дуда.

Дискусія про перекидання ядерної зброї США з Німеччини до Польщі розгорнулася в республіці після заяви американського посла в республіці Джорджетт Мосбахер. На її думку, якщо Німеччина хоче скоротити свій ядерний потенціал і послабити НАТО, то, можливо, Польща, яка чесно виконує зобов’язання і знаходиться на східному фланзі альянсу, могла б прийняти цей потенціал у себе. У відповідь на цю репліку посол ФРН в Варшаві Рольф Нікель заявив, що Німеччина виконує свої зобов’язання по відношенню до НАТО і своїм партнерам відповідно до коаліційної угоди від 2018 року.

Поділитись