Дональда Трампа заблокували в соцмережах Twitter, Facebook і Instagram

Дональда Трампа заблокували в соцмережах Twitter, Facebook і Instagram

Дональда Трампа позбавили можливості спілкуватися з передплатниками. Поки бан тимчасовий, але може стати постійним.

6 січня прихильники Дональда Трампа зібралися у Вашингтоні біля Капітолію, де йшло засідання, яке підтверджувало підсумки президентських виборів, на яких переміг Джо Байден. Не згодні з цим рішенням протестувальники увірвалися в будівлю, звідки довелося евакуювати членів Сенату і Палати представників.

Дональд Трамп, спостерігаючи за ситуацією здалеку, коментував її на своїх сторінках в соцмережах, закликаючи діяти виключно в рамках закону. У якийсь момент справа зайшла занадто далеко: охоронці вистрілили в протестуючих, поранивши жінку, як пізніше з’ясувалося, ветерана ВВС США, пізніше померла в лікарні. Тільки тоді Трамп розмістив в Twitter коротке відео, в якому попросив прихильників покинути Капітолій і повернутися додому, не забувши нагадати про те, що частину голосів у нього вкрали під час виборів.

Саме цей пост став причиною блокування акаунтів Дональда Трампа в соцмережах. Першим це зробив Twitter, забанити сторінку колишнього президента на 12 годин. Соцмережа вимагає видалити три останніх поста, інакше блокування стане постійною. За ним підтяглися Facebook і Instagram, які закрили сторінки Трампа на 24 години.

Поділитись