Невідомі погрожували направити літак на Капітолій через вбивство Сулеймані

Невідомі погрожували направити літак на Капітолій через вбивство Сулеймані

Авіадиспетчери в Нью-Йорку отримали аудіозапис із загрозою здійснення теракту з метою помститися за іранського генерала Касема Сулеймані, повідомляє телеканал CBS News.


Невідомі зуміли отримати доступ до частот авіадиспетчерів і направити їм дане аудіоповідомлення.

«У середу ми направимо літак на Капітолій. За Сулеймані буде помста», – чути на аудіозапису.

При цьому влада США, не рахуючи дану загрозу реальної, все ж почала розслідування інциденту в зв’язку з незаконним отриманням доступу до частот. Опитані телеканалом експерти припустили, що стурбованість подібного впровадження викликана тим, що може торкнутися інструкції, які отримують пілоти.

У ФБР відмовилися від коментарів, однак заявили, що серйозно відносяться до всіх погроз, які спрямовані проти громадської безпеки. У Федеральному управлінні цивільної авіації США повідомили, що підтримують зв’язок з правоохоронцями.

Джерела зазначили, що день, коли невідомі погрожували здійснити атаку, вибраний невипадково, так як в середу конгрес повинен затвердити результати виборів глави держави.

Відомий іранський генерал Касем Сулеймані був убитий в Іраку 3 січня 2020 року за нальоті американської авіації на аеропорт Багдада. Він командував спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) «Аль-Кудс», організатором операції іранських збройних сил за кордоном. У 2019 США визнали КВІР терористичною організацією.

У Пентагоні після вбивства Сулеймані заявили, що атака була санкціонована Трампом, «щоб захистити персонал США за кордоном». Пізніше міністр юстиції США Вільям Барр назвав вбивство Сулеймані легітимним, визнавши його самообороною.

Поділитись