До Китаю подані позови на 20 трильйонів доларів через COVID-19

До Китаю подані позови на 20 трильйонів доларів через COVID-19

Зараз вже весь світ знає, що пандемія COVID-19 поширилася саме з Китаю. До сьогоднішнього моменту ніхто не “розкидався” звинуваченнями з приводу місця “народження” вірусу, але, як можна було припускати спочатку, рано чи пізно вину в цьому припишуть Китайської республіки.

Так і сталося, перші позови не змусили себе довго чекати.

На даний момент суди Ізраїлю і США тримають на розгляді ряд позовів, поданих немає від однієї людини, а цілим колективом. Всі автори позовів впевнені в тому, що Китай цілком винен в тому, що відбувається і повинен понести великий штраф в розмірі декількох трильйонів доларів. В Америці сьогодні зареєстрували два позови від фірм Freedom Watch і Berman Law Group. Найбільший штраф для Пекіна виставила компанія Freedom Watch, запросивши цілих 20 трильйонів доларів.

Відразу ж після американських фірм, “естафету” прийняли ізраїльські. До суду Тель-Авіва відправила скаргу фірма “Герцлія – ​​на захист своїх громадян”. Вони оцінили завдані збитки в 27,4 мільярдів доларів. Всі три позови мають загальний зміст: Піднебесної ставлять в провину навмисне зараження планети “біологічною зброєю” і боргом приховуванні інформації про сам вірус, його природі, профілактиці. Звичайно, такі суми звучать вкрай нереалістично. Можливо, в майбутньому кількість подібних заяв збільшиться.

Поділитись