Ділянки для голосування відкрилися на президентських виборах в Сирії

Ділянки для голосування відкрилися на президентських виборах в Сирії

Голосування на виборах президента почалося в середу в Сирії, дільниці для голосування працюватимуть з 07:00 до 19:00, повідомило 26 травня агентство SANA.


Відзначається, що у виборчих центрах Університету Аль-Баас в Хомсі спостерігалася велика кількість виборців. Високу активність зафіксували в тому числі на виборчих дільницях в містах Латакія, Кардахе, Аль-Хаффа, а також в приміських сільських місцевостях.

Боротьбу за пост глави держави ведуть три кандидати: діючий президент Башар Асад, колишній депутат від партії соціалістів-юніоністів Абдалла Саллюм Абдалла, а також представник патріотичної опозиції Махмуд Ахмед Мураі. Решта заявки були відхилені через «невідповідність конституційним і правовим нормам», уточнило агентство.

Останні дні в Дамаску та інших містах країни проходили масові мітинги в підтримку національної єдності. Організатори заходів закликали громадян взяти активну участь у виборах.

25 травня США, Німеччина, Великобританія, Італія і Франція закликали міжнародне співтовариство не визнавати швидкі президентські вибори в Сирії, вважаючи, що вони не допоможуть політичного врегулювання кризи. Щоб вибори були такими, що заслуговують довіри, все сирійці повинні мати можливість брати участь, включаючи біженців та членів діаспори, а сам процес слід проводити в безпечної та нейтральної обстановці, підкреслили в МЗС Великобританії.

У березні повідомлялося, що Сирія організовує президентські вибори так, щоб проголосувати зміг кожен громадянин країни, включаючи тих, хто залишився на територіях, непідконтрольних Дамаску, або змушений був покинути САР.

21 травня МЗС Росії попередив про підготовку бойовиками провокації в Сирії. За даними відомства, що накопичуються бойовиками в Ідлібьскої зоні деескалації на півночі країни хімікати будуть застосовані проти мирного населення. Як вказала представник МЗС Марія Захарова, напередодні виборів президента Сирії загроза застосування таких брудних методів зростає.

Поділитись