Держдеп США ввів нові обмеження для Піднебесної

Держдеп США ввів нові обмеження для Піднебесної

Держдеп США оголосив про нові обмеження щодо китайських дипломатів.

Тепер для відвідування зустрічей з чиновниками та студентами, а також при проведенні масових заходів в США вони повинні отримати дозвіл американських властей. Пекін огризнувся, пообіцявши відповісти. При цьому якщо США майже кожен день вводять якісь нові обмеження проти КНР, намагаючись загострити обстановку, Китай реагує досить стримано.

«Китай, а не Росія – іноземна держава, що представляє найбільшу загрозу для Сполучених Штатів (…) Комуністична партія Китаю нарощує збройні сили, вона проникла в США так, як цього не робила Росія. Через субсидування компаній і державні підприємства вона використовувала свою економічну міць, щоб знищити десятки тисяч робочих місць по всій Америці. Така поведінка неприпустимо», – заявив держсекретар Майк Помпео в ефірі телеканалу Fox News.

За словами глави Держдепу, президент США Дональд Трамп «не допустить, щоб США стали на коліно перед Комуністичною партією Китаю». «Сьогодні ми сказали китайським дипломатам, які працюють в США, що все – безкоштовний проїзд закінчився. Настав кінець їх шпигунству на території США. Ми ввели обмеження. Тепер для проведення зустрічей з представниками місцевої влади їм потрібно отримати дозвіл», – зазначив Помпео.

За день до цього Держдеп оголосив, що для відвідування університетських кампусів, зустрічі з чиновниками і проведення заходів, розрахованих більш ніж на 50 чоловік, дипломатичним працівникам КНР тепер необхідно буде отримати дозвіл американських властей. Виняток становитимуть лише заходи, організовані всередині самого посольства.

Поділитись