США через місяць відновлять санкції ООН проти Ірану

США через місяць відновлять санкції ООН проти Ірану

Держсекретар США Майкл Помпео відвідає штаб-квартиру ООН в Нью-Йорку, щоб повідомити Раду Безпеки про рішення Америки розпочати процес відновлення антиіранських санкцій. Як стверджується в поширеному в середу повідомленні Держдепартаменту, через 30 днів після цього рестрикції будуть відновлені.

“Держсекретар Помпео з 20 по 21 серпня відправитися в Нью-Йорк, щоб повідомити СБ ООН про те, що США ініціюють процес відновлення санкцій ООН проти Ірану. Через 30 днів після повідомлення ряд санкцій ООН буде відновлений, в тому числі вимога про те, щоб Іран припинив всю діяльність, пов’язану з збагачення урану. Це також (стосується і) продовження 13-річного збройового ембарго відносно Ірану “, – сказано в повідомленні.

У Держдепі відзначили, що повідомлення Вашингтона є наслідком того, що американський проект резолюції про продовження збройового ембарго відносно Ірану 14 серпня не набрав в РБ ООН потрібної кількості голосів: більшість країн при голосуванні утрималися, а Росія і Китай виступили проти.

В рамках своєї поїздки глава американського зовнішньополітичного відомства також має намір зустрітися з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем, щоб “обговорити Іран та інші питання, що викликають загальне занепокоєння”.

Поділитись