Депутати Ради підозрюють, що підкоряються вказівкам з Москви

Депутати Ради підозрюють, що підкоряються вказівкам з Москви

Фракція «Слуга народу» у Верховній раді проведе спеціальне засідання для обговорення можливості внесення змін до постанови про місцеві вибори.

Про це в ефірі одного з телеканалів України заявив глава фракції Давид Арахамія.

«Ми будемо мати окреме засідання фракції з цього питання … Запросили пана Резнікова, тому що він безпосередній учасник цих переговорів – для того, щоб внести повну ясність у це питання», – заявив Арахамія.

Разом з тим, соратник Зеленського визнав, що багато депутатів Ради сприймають факт такої дискусії, як доказ того, що влада України рухається за вказівкою «пана Козака» (заступника керівника адміністрації президента Росії).

«З одного боку – заява Козака про згоду України внести зміни до постанови про місцеві вибори є чисто політичною заявою. А з іншого боку – якщо ми це проголосуємо, це розблокує багато інших процесів на шляху до миру, нормандської зустрічі і так далі. І треба зараз вибирати», – резюмував Арахамія.

Коли відбудеться засідання фракції, заявлено не було.

Відразу після прийняття в липні Радою постанови про проведення місцевих виборів в Україні Росія і самопроголошені республіки Донбасу заявили, що документ в нинішньому вигляді суперечить Мінським угодами щодо врегулювання конфлікту. В ході переговорів контактної групи її учасники постійно ставили перед Україною відповідне питання.

За підсумками переговорів радників «нормандського формату» 11 вересня в Берліні Дмитро Козак заявив, що Верховна рада розгляне постанову, коригуючий документ з місцевих виборів. У Києві ж заявили, що українська сторона нічого нікому не обіцяла, а лише «поінформувала» інших учасників зустрічі про наявність такої постанови, яким можуть внести зміни в уже прийнята постанова про місцеві вибори.

Поділитись