ДБР України запідозрило Тетяну Чорновіл в убивстві під час Євромайдану

ДБР України запідозрило Тетяну Чорновіл в убивстві під час Євромайдану

Державне бюро розслідувань України (ДБР) підозрює колишнього депутата Верховної ради Тетяну Чорновіл в підпалі партійного офісу і вбивстві людини в період протестів на майдані Незалежності в 2014 році в Києві.

Про це повідомили на сторінці відомства в Facebook.

«За попередньою інформацією 18 лютого 2014 року підозрювана керувала діями групи осіб і безпосередньо брала участь в підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липська, на якій знаходився офіс однієї з політичних партій. В результаті пожежі загинув працівник 1948 року народження, який перебував в приміщенні партійного офісу», – йдеться в повідомленні.

У ДБР також додали, що в результаті проведених обшуків за місцем проживання Чорновіл були вилучені речі, які мають значення для розслідування, а саме предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї та набої. У разі, якщо провина екс-депутата буде доведена, їй загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

30 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що розслідування вбивств людей, які відбувалися на Євромайдані, буде продовжено.

Прихильники євроінтеграції вийшли на майдан Незалежності в Києві 21 листопада 2013 роки після заяви уряду про припинення підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Пізніше на площі стали відбуватися сутички між демонстрантами і силовиками. 20 лютого на площі сталася стрілянина, в ході якої загинули 53 людини.

Поділитись