ДБР готує для Порошенка нову підозру за можливе незаконне призначення і звільнення чиновників

ДБР готує для Порошенка нову підозру за можливе незаконне призначення і звільнення чиновників

Державне бюро розслідувань знаходиться на фінальній стадії підготовки документів для підозри колишньому президенту України Петру Порошенку у справі про можливе незаконне призначення і звільнення на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Про це повідомив директор ДБР Роман Труба, передає Інтерфакс-Україна. Він зазначає, що проект підозри може бути поданий в ГПУ ще до моменту підписання президентом закону про ДБР, тобто, ще до його звільнення.

Указом від 12 квітня 2019 Петро Порошенко звільнив Семочка. Пізніше програма антикорупційних розслідувань “Наші гроші з Денисом Бігусом” опублікувала сюжет, в якому розповідалося, що сім’я Сергія Семочка має будинки під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його родичі, крім українського, мають також громадянством Росії.

НАБУ відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує Семочко. Також до справи підключалося і СБУ, яке почало перевірять інформацію, надану журналістами. Контррозвідка СБУ підтвердила: дружина і дочка Семочка мають російське громадянство.

Поділитись