«Давно пора»: Білий дім закликали до санкцій проти Росії

«Давно пора»: Білий дім закликали до санкцій проти Росії

Американські сенатори закликали Мінфін ввести санкції проти Росії, яка нібито прагне вплинути на результат листопадових виборів президента США.

Під документів свої підписи поставили 11 законодавців. У Держдумі вважають таку пропозицію абсурдом.
У США сенатори-демократи закликали владу країни ввести санкції проти тих, хто, на їхню думку, намагається втрутитися в майбутні вибори президента країни. У вимозі, зокрема, згадується Росія.

Лист сенаторів адресовано главі американського Мінфіну Стівену Мнучіну. Воно було опубліковано на сайті сенатора Рона Уайден (від штату Орегон).

«Ми пишемо, щоб закликати вас негайно ввести санкції проти осіб, організацій і урядових дійових осіб, які прагнуть втрутитися у вибори 2020 року в США», – наголошується в документі. Під ним свої підписи поставили 11 законодавців.

Члени Демократичної партії посилаються на висновки директора Національного центру контррозвідки і безпеки США (NCSC) Вільяма Еваніни. За його словами, Росія нібито намагається «очорнити» кандидата від демократів Джозефа Байдена перед виборами глави США, які пройдуть 3 листопада.

Еваніна також стверджував на початку серпня, що спроби вплинути на результат виборів роблять Китай і Іран. Вони, вважає керівник NCSC, не хочуть переобрання чинного президента США Дональда Трампа на другий термін.

Але ці висновки сенатори не згадують в своєму листі.

«Адміністрації давно пора відправити пряме послання президенту [Володимиру] Путіну: США негайно і рішуче відреагують на триваюче втручання у вибори», – впевнені члени Демократичної партії.

Поділитись