Крим відповів на нове рішення щодо санкцій з боку ЄС

Крим відповів на нове рішення щодо санкцій з боку ЄС

Керівництво країн, які підтримали антиросійські санкції ЄС щодо Криму, поповнило ряд русофобів, які ненавидять кримчан і прагнуть покарати населення півострова за історичний вибір на користь Росії.

Про це заявив глава робочої групи з міжнародно-правових питань при так званому постійному представництві республіки Крим при президенті РФ Олександр Молохов.

Згідно із заявою верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля від імені Євросоюзу, Україна, Грузія, Чорногорія, Албанія, Ісландія і Норвегія оголосили про приєднання до діючих до 23 червня 2021 року антиросійським санкцій ЄС щодо Криму.

“Своїм рішенням вони приєдналися до сонму тих, хто ненавидить кримчан русофобів”, – сказав Молохов. За його словами, дана позиція шести держав очікувана.

“Шкода лише жителів цих держав, які стали заручниками кривди і несправедливої політики ЄС по відношенню до населення кримського півострова, що зазнає санкцій за свій історичний вибір на користь Росії”, – підкреслив Молохов.

Рада країн ЄС в червні прийняла рішення продовжити на рік санкції, введені у зв’язку з анексією Криму Росією, до 23 червня 2021 року. Євросоюз наголошує, що як і раніше не визнає приєднання Криму до Росії.

Поділитись