CNN: у Трампа відбирають владу

CNN: у Трампа відбирають владу

Щонайменше 150 осіб, в тому числі високопоставлені співробітники адміністрації чинного президента США Дональда Трампа, беруть участь у підготовці передачі влади кандидату від демократів Джо Байдена в разі його перемоги на виборах, повідомляє телеканал CNN з посиланням на обізнані джерела.


Перехідний період починається в США після виборів. В цей час, в разі зміни голови держави, здійснюється поступова передача повноважень від однієї адміністрації інший. У нинішній момент перехідний період почнеться після виборів 3 листопада і триватиме до інавгурації обраного президента 20 січня.

Телеканал зазначає, що через нещодавній ухилення Трампа від відповіді на питання про мирну передачу влади і його сумнівів про чесне проведення голосування, команда Байдена також за участю членів нинішньої адміністрації готується до можливих перешкод з боку чинного президента і його прихильників в ході перехідного періоду. Очікується, що кількість працюючих над підготовкою передачі влади демократу в разі її необхідності після виборів може досягти не менше 300 осіб.
Однак сам Байден, як повідомляє телеканал, хоч і спостерігає за діяльністю цієї команди, до оголошення результатів голосування на виборах за краще особисто не брати участь в підготовці передачі влади.

Президент США Дональд Трамп раніше не раз відмовлявся відповідати на запитання журналістів про мирну передачу влади в разі програшу на виборах, заявляючи, що він має намір перемогти на них.

Президентські вибори в США пройдуть 3 листопада, дострокове голосування в ряді штатів вже почалося. Суперниками на виборах є кандидат від республіканців і діючий глава Білого дому Дональд Трамп і кандидат від демократів Джо Байден.

Поділитись