Над Аризоною поруч з мітингом Трампа F-16 перехопили невідомий літак

Над Аризоною поруч з мітингом Трампа F-16 перехопили невідомий літак

Американський винищувач F-16 перехопив невідомий літак в зоні обмеження польотів над Аризоною поруч з Буллхед Сіті, де проходив передвиборний мітинг президента США Дональда Трампа, повідомляє CNN.

За словами глави Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) Джона Корнеліо, літак авіації загального призначення, який не виходив на зв’язок з органами управління повітряним рухом, без дозволу увійшов в зону тимчасового обмеження польотів (Temporary Flight Restriction, TFR). Для з’ясування обставин було піднято винищувач F-16 NORAD.

“Літак-порушник спочатку не реагував на процедури перехоплення, але встановив радіозв’язок після того, як літак NORAD розгорнув сигнальні ракети. Літак-порушник був виведений із зони обмеженого доступу літаком NORAD без подальших інцидентів”, – розповів Корнеліо.

Телеканал зазначає, що знаходилися на мітингу Трампа кореспонденти CNN не бачили менший літак, але чули звуки F-16. Тим часом президент скористався польотом над його мітингом винищувача, якому, за твердженням Трампа, “всього чотири дні”, щоб нагадати про свої заслуги в збільшенні військових витрат.

“Мені подобається цей звук, я люблю його”, – сказав Трамп про гул авіаційних двигунів, додавши, що літак прилетів на його мітинг “покрасуватися”.

За повідомленням CNN, агенти Секретної служби США теж відреагували на несподівану появу літака: деякі швидко попрямували до Трампа, але на сцену так і не піднялися.

Президентські вибори в США пройде 3 листопада 2020 року. За даними United States Elections Project, достроково проголосували вже понад 70 мільйонів американців, в тому числі обидва кандидати на пост президента – Дональд Трамп і його суперник від Демократичної партії Джо Байден.

Поділитись