Ціна на нафту WTI опустилася нижче $ 15 за барель

Ціна на нафту WTI опустилася нижче $ 15 за барель

Вартість американської нафти WTI опустилася нижче за позначку $ 15 за барель. Про це свідчать дані торгів на біржі NYMEX.


Травневі ф’ючерси нафти WTI коштували $ 14,79 за барель. Як пише, Financial Times, вартість бареля американської нафти опустилася нижче $ 15 вперше з 1999 року. Нинішній спад пов’язаний з побоюваннями трейдерів щодо нестачі місць в нафтових сховищах.

У свою чергу нафта Brent в ході торгів на лондонській біржі ICE опустилася нижче $ 28 за барель. Ціна бареля нафти з поставкою в червні становить $ 27,65.

Раніше ціни на нафту почали зростати на тлі укладення країнами ОПЕК + угоди по скороченню видобутку. Вартість травневих ф’ючерсів WTI тоді досягла $ 24,37 за барель, а червневих ф’ючерсів на нафту Brent – $ 33,22 за барель.

Однак в цілому спостерігається тенденція падіння нафтових котирувань на тлі новин про зростання числа тих, хто заразилися коронавірусом. 17 квітня вартість нафти WTI опустилася нижче $ 19 за барель вперше з січня 2002 року.

Як повідомлялося в звіті Міжнародного енергетичного агентства, в цьому році попит на нафту в світі знизиться на рекордні 9,3 млн барелів на добу на тлі пандемії COVID-19.

У квітні попит скоротиться на 29 млн барелів на добу вперше з 1995 року. У II кварталі 2020 року очікується зниження попиту на цю сировину на 23,1 млн барелів на добу в порівнянні з торішніми значеннями. Відновлення попиту в II півріччі буде плавним, в грудні він все ще буде на 2,7 млн ​​барелів на добу нижче рівня 2019 року.

Поділитись