Ціна на нафту обвалилася нижче $40 за барель

Ціна на нафту обвалилася нижче $40 за барель

Світові ціни на нафту еталонних марок на продовжують знижуватися в середу. Днем раніше вони впали до мінімумів за період з середини червня.

Так, станом на 9:00 за Києвом листопадові ф’ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,22 (0,55%) – до $ 39,56 за барель. Днем раніше Brent подешевшала на $2,23 (5,3%).

Жовтневі ф’ючерси на WTI подешевшали на Нью-йоркській товарній біржі NYMEX на $0,24 (0,65%) – до $ 36,52 за барель. У вівторок контракт впав у ціні на $3,01 (7,6%).

“Не було вираженого каталізатора цього руху, проте зміцнення долара і зниження фондових ринків не поліпшили настрої не тільки на нафтовому ринку, але і в цілому в сировинному комплексі”, – заявили S&P Global Platts аналітики ING.

В останні дні нафтові ціни знижувалися під впливом декількох негативних факторів. У їх числі закінчення літнього сезону автомобільних поїздок і продовження періоду ремонтів на нафтопереробних заводах в США, а також зниження китайського імпорту в серпні на тлі вичерпання місця в нафтосховищах. У серпні Китай імпортував 11,23 млн б/д в порівнянні з 12,13 млн б/д місяцем раніше і рекордними 12,99 млн б/д в червні. Однак у річному вираженні імпорт в минулому місяці виріс на 12,6%.

Крім цього, компанія Saudi Aramco в минулі вихідні повідомила, що ціна сорту Arab Light для Азії, найбільшого її регіонального ринку, буде зменшена другий місяць поспіль – на $ 1,4 за барель. В результаті вона буде коштувати на $0,8 менше кошика нафти Омана і Дубая. Сорти Arab Super Light і Arab Extra Light для азіатських клієнтів подешевшають на $1,5 за барель, Arab Heavy – на $ 0,9 за барель.

Brent подешевшала на 13,7% в порівнянні з відміткою, досягнутої 25 серпня, в той час як WTI з 26 серпня втратила в ціні 15,8%, свідчать дані S P Global Platts.

На цьому тижні трейдери чекають публікації даних Американського інституту нафти (API) і Міненерго США про запаси нафти в країні.

Поділитись