Чорногорська поліція влаштувала розгін націоналістів за допомогою сльозогінного газу

Чорногорська поліція влаштувала розгін націоналістів за допомогою сльозогінного газу

Поліція Чорногорії використовувала сльозогінний газ для розгону демонстрації націоналістів в місті Цетіньє.

Про це повідомляє портал Vijesti.

Праві влаштували акцію протесту проти інтронації митрополита Чорногорської-Приморського Іоанникія Сербської православної церкви (СПЦ). Церемонія повинна була пройти в Цетінського монастиря. Націоналісти зібралися в 6 ранку за московським часом на Дворцовій площі в Цетіньє і почали закидати поліцію пляшками і камінням.

У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ. Це змусило протестуючих розколотися на дрібні групи і покинути площу. За даними телеканалу IN4S керівництво акцією проти митрополита Іоанникія здійснював радник президента Чорногорії Веселін Вельовіч.

Раніше стало відомо, що чорногорські націоналісти виступили проти інтронації ієрарха Сербської православної церкви, оскільки вважають останню провідником інтересів Белграда на своїй території.

4 вересня праві заблокували під’їзди до Цетіньє, почали силою пробивати поліцейські кордони в центрі міста. 5 вересня, за повідомленням місцевих ЗМІ, для придушення протестів, в Цетіньє направлені додаткові поліцейські сили. Обстановка в Чорногорії викликала побоювання в ООН.

Поділитись