Чорнобильська зона побила рекорди відвідуваності

Чорнобильська зона побила рекорди відвідуваності

За перші вісім місяців 2019 Чорнобильська зона поставила рекорд відвідуваності. Про це повідомляють «Українські Новини».

За цей період заповідник відвідала 74 671 особа, з них 14 416 – в серпні. Найбільше туристів прибуває в зону відчуження з України, а також з Великобританії і Польщі.

В адміністрації заповідника зростання туристичного потоку пов’язують з виходом серіалу «Чорнобиль» від HBO, формуванням українськими турагентствами нових маршрутів і спрощенням процедури в’їзду на територію зони.

“Але варто пам’ятати, що це не парк розваг. Це територія, де необхідно дотримуватися особливих правил безпеки”, – зазначив помічник директора заповідника Кирило Гарник.

10 липня президент України Володимир Зеленський підписав указ, що змінює порядок перебування в Чорнобильській зоні відчуження. Її зроблять відкритою для туристів і знімуть заборону на зйомку. Також планується розвиток економічних проектів на цій території. В день підписання документа був введений в експлуатацію новий захисний саркофаг над зруйнованим реактором №4.

Новий саркофаг над зруйнованою частиною ЧАЕС почали будувати в 2007 році. Введення в експлуатацію планувався на 2012-2013 роки, проте роботи затягнулися через фінансові проблеми. Будівництво захисної споруди обійшлося в 2,2 мільярда доларів, в нього вклалися близько 50 країн, в тому числі Україна.

Фото Ройтерс.

Поділитись