У Чорнобильській зоні затримали збирача металобрухту

У Чорнобильській зоні затримали збирача металобрухту

У зоні відчуження чоловік хбирав металобрухт, який намагався перемістити до своєї оселі без надання, передбаченого законом, дозволу та без проведення дозиметричного контрою.

Як повідомили у відділі комунікації поліції в Київській області, у Чорнобильській зоні поліцейські затримали збирача металобрухту. Порушника виявили під час патрулювання території зони ЧАЕС, передає “УНН”.

На лісовій дорозі Дитятківського лісництва “Північна Пуща” правоохоронці зупинили водія автомобіля Ford, 34-річного мешканця села Дитятки Іванківського району Київської області.

У ході огляду легковика, правоохоронці виявили та вилучили 49 прутів із арматури та один маток металевого дроту. Чоловік намагався перемістити металобрухт до свого дому для використання у господарстві.

За даним фактом, слідчим відділу поліції ЧАЕС, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 271 Кримінального кодексу України (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки). Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись