Чисельність російськомовного населення Америки становить від 3 до 5 млн чоловік

Чисельність російськомовного населення Америки становить від 3 до 5 млн чоловік

Посол Росії в Вашингтоні Анатолій Антонов заявив, що русофобія ще не проникла в регіони США, з якими можлива відкрита і неупереджена співпраця.


Російський посол написав статтю для видання San Francisco Examiner, в якій оцінив відносини РФ і США. Матеріал був опублікований в Facebook посольства. У статті Антонов пише, що у США і Росії є багато спільних сторінок історії, які продовжують зближувати обидва народи і держави.

Це відчувається на практиці далеко від Вашингтона – в місцях, де двосторонні відносини ще не зіпсовані токсичною атмосферою русофобії, – зауважив посол Росії.

Антонов нагадав, що росіяни проживають майже в кожному штаті США, а чисельність російськомовного населення Америки становить від 3 до 5 млн чоловік. Антонов також зазначив комерційний інтерес держав одна до одної.

Раніше Анатолій Антонов прокоментував заяву помічника американського президента з національної безпеки Роберта О’Брайена, який анонсував розміщення в Європі ракет, заборонених ДРСМД. Дипломат зазначив, що такі заяви загрожують глобальній безпеці.

Поділитись