Чисельність мігрантів в Росії скоротилася до шести мільйонів осіб

Чисельність мігрантів в Росії скоротилася до шести мільйонів осіб

Чисельність мігрантів в Росії за рік скоротилася приблизно наполовину.

За підрахунками відомства, зараз на території країни знаходяться близько шести мільйонів мігрантів. При цьому дозволом на тимчасове проживання або дозвіл на проживання мають близько одного мільйона чоловік, уточнили в МВС.

15 грудня Міністерство будівництва і ЖКГ Росії запропонувало новий спосіб працевлаштування мігрантів на російських будмайданчиках через їх брак. По суті, всю відповідальність за гастарбайтерів запропоновано покласти на організації, які будуть їх завозити. Про нестачу робочих на будівництвах повідомили вже 50 російських регіонів, в цілому вона оцінюється в 190 тисяч чоловік. У відомстві очікують, що ліквідувати дефіцит допоможуть мігранти з Узбекистану, Таджикистану і з України.

У жовтні повідомлялося, що через відтік мігрантів російським службам доставки стало не вистачати співробітників, внаслідок чого зростає кількість скарг клієнтів.

Раніше стало відомо, що майже третина (28 відсотків) москвичів готові потіснити трудових мігрантів і збираються працювати замість них двірниками чи будівельниками. До такого висновку прийшли експерти аналітичного центру «Авіто. Робота». Однак половина жителів Москви впевнена, що для підтримки економіки приплив мігрантів не потрібен.

Поділитись