Червоний Хрест готовий направити на Донбас спеціалістів для пошуку зниклих безвісти

Червоний Хрест готовий направити на Донбас спеціалістів для пошуку зниклих безвісти

Кілька десятків досвідчених експертів зі складу Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) готові приїхати на Донбас для пошуку зниклих безвісти, а також відвідування пенітенціарних установ самопроголошених республік.

“Якщо говорити про відвідування місць утримання під вартою, то ці візити будуть проводити досвідчені делегати МКЧХ. Вони мають професійну підготовку і досвід роботи в різних аспектах утримання під вартою, починаючи з поводження із затриманими та закінчуючи питаннями медичного характеру. На даний момент в складі МКЧХ працює близько 20 таких експертів, які можуть бути спрямовані для відвідування місць утримання під вартою в Донецьку”, – повідомили в прес-службі Червоного Хреста.

Там відзначили, що співробітники організації не відвідували тюремні установи в самопроголошених республіках Донбасу з 2015 року. “МКЧХ готовий відвідувати місця тримання під вартою в Донецьку і Луганську, як тільки буде досягнута домовленість з усіма уповноваженими структурами. Наші команди знаходяться в очікуванні початку процесу”, – додали в Червоному Хресті.

У МКЧХ підкреслили, що діяльність з пошуку зниклих людей безперервно ведеться на Донбасі з початку збройного конфлікту.

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що майже 500 людей вважаються зниклими безвісти і знаходяться в полоні на сході країни і Червоний Хрест, нібито на прохання Києва, візьме участь в їх пошуку. За словами Пристайка, для цього необхідно перевірити кожного затриманого на території так званої ДНР.

Поділитись