Черкаських медиків віддадуть під суд

Черкаських медиків віддадуть під суд

Стало відомо, що під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки для новонародженої дитини.

За інформацією Черкаської місцевої прокуратури, у ході досудового розслідування з’ясовано, що медичні працівники одного з закладів міста Черкаси при лікуванні новонародженої дівчинки неналежно виконали свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що в сукупності призвело до невиправних змін обличчя дитини.

З урахуванням встановлених досудовим розслідуванням даних, до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох медичних працівників за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Поділитись