Чергова контактна група по Донбасу пройде в відеоформаті

Чергова контактна група по Донбасу пройде в відеоформаті

Чергове засідання контактної групи по врегулюванню на сході України пройде в форматі відеоконференції через пандемію нового коронавірусу.

Про це повідомив в своєму Telegram-каналі представник так званої Луганської народної республіки (ЛНР) в політичній підгрупі Родіон Мірошник.

“Засідання контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі пройде в форматі відеоконференції, – написав він. – Засідання робочих груп за графіком будуть проходити з понеділка по середу. Підсумки засідань будуть підведені на контактній групі, яка запланована на четвер”.

Раніше представник Києва в політичній підгрупі, віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції непідконтрольних Києву територій Олексій Резніков також повідомив, що засідання контактної групи, заплановане на 25 березня, може відбутися в режимі відеоконференції через епідемію.

В ході попередньої зустрічі контактної групи 11 березня було попередньо домовлено про створення якогось нового механізму врегулювання – консультативної ради, який стане “діалоговим майданчиком за участю країн” нормандського формату “і сторін конфлікту”. Очікується, що рішення про створення цієї ради можуть підтвердити на засіданні контактної групи 25 березня. У самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках це рішення розцінили як згоду Києва на прямий діалог.

Тим часом, глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив на брифінгу 12 березня, що створення консультативної ради “не означає юридичне визнання Києвом республік Донбасу”. Влада України, за його словами, “не мають наміру вести прямі переговори з представниками ДНР і ЛНР”.

Поділитись