Чехія загрожує Росії новою висилкою дипломатів

Чехія загрожує Росії новою висилкою дипломатів

Всі співробітники посольства Чехії, вислані з Росії, повинні бути повернуті на свої місця в Москві.

Такий ультиматум російській стороні поставив чеський міністр закордонних справ Якуб Кулганек. Про це повідомляє видання Denik N.

На зустрічі з послом Росії в Чехії Олександром Зміївський в МЗС Чехії, куди він був викликаний для розгляду у справі про вибух в Врбетіце в 2014 році, глава відомства висловив протест у зв’язку з висилкою з Москви 20 чеських дипломатів у відповідь на висилку Прагою 18 російських співробітників посольства.

«Росія повинна забезпечити повернення висланих чеських дипломатів в посольство в Москві», – підкреслив на прес-конференції глава чеського зовнішньополітичного відомства.

В іншому випадку, підкреслив глава МЗС, чеська сторона приведе в «паритетне відповідність» чисельність дипломатів Росії.

МЗС Росії оголосив про висилку 20 чеських дипломатів у відповідь на такі ж дії з боку Чехії, яка вислала з країни 18 російських співробітників посольства. Причиною такого кроку Праги стала підозра в причетності російських спецслужб до вибуху на складі боєприпасів в Врбетіце в 2014 році.

Поділитись