“Це був мій наказ розігнати протестувальників”: Лукашенко зробив зізнання

“Це був мій наказ розігнати протестувальників”: Лукашенко зробив зізнання

Президент Білорусі Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за розгін протестуючих в Мінську, назвавши учасників акції «проколотими наркотиками і пропитими».

Фрагмент його виступу на нараді з підготовки шостого Всебілоруських народних зборів показав телеканал СТВ.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Згідно з офіційними результатами, їх виграв Лукашенко, а друге місце зайняла Світлана Тіхановська. Після закінчення голосування в містах Білорусі почалися масові акції протесту. 13 жовтня Тіхановська пред’явила ультиматум Лукашенко, зажадавши від нього до 26 жовтня піти у відставку, і пригрозила почати національний страйк.

На думку Лукашенка, протестуючі перейшли «червоні лінії».

«Ви бачили, що було минулої неділі. Картинки немає, ходили, ходили по Мінську. Мета була захопити центр, в центр не пустили. Сутінки – пішли на відділи міліції. Пішли, що найстрашніше, в спальні райони. Темно, люди перелякані. Хтось о сьомій годині вийшли з діточками на вулицю», – розповів він.

Глава держави поцікавився, чи нормально, що «натовп п’яних, божевільних, проколотих наркотиками, прокурений і пропитий» пішов в спальні райони.

«Що треба було робити міліції? Це був мій наказ для того, щоб убезпечити людей. Почали розкривати квартири, кинулися в ці квартири. Довелося з квартир витягувати цих наркоманів. Це ненормально, це нетерпимо», – підкреслив Лукашенко.

Поділитись