Будівництво «Північного потоку-2» відновлять до кінця року

Будівництво «Північного потоку-2» відновлять до кінця року

Оператор будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG планує продовжити роботи з укладання трубопроводу в грудні цього року.

Про це РБК повідомили в компанії.

«Так, ми можемо це підтвердити. Ми плануємо відновити роботи по трубоукладки з використанням судна з якірним позиціонуванням у виключній економічній зоні Німеччини в цьому році», – сказали в компанії. Там відзначили, що конкретне судно, яке буде використано, буде названо пізніше.

Судно-трубоукладач «Академік Черський», яке вважається можливим добудовником «Північного потоку-2», стало на рейді в водах Калінінградській області недалеко від Курської коси, випливає з даних порталу відстеження судів MarineTraffic. Увечері 26 листопада «Академік Черський» вийшов з німецького порту Мукран, де простояв місяць. В даний час статус судна – обмежена маневреність.

«Академік Черський» володіє системою динамічного (без’якірного) позиціонування, його задіяли через вимоги Данії до судів, добудовувати проект. У липні Данія пом’якшила вимоги і дозволила роботу таким судам.

Радіостанція NDR з посиланням на представника компанії Nord Stream 2 AG повідомила, що будівництво трубопроводу «Північний потік-2» буде відновлено на початку грудня після приблизно річної паузи. Зараз трубопровід добудований більш ніж на 90%. Для завершення проекту все ще не вистачає близько 75 км, з яких 16 км в межах виключної економічної зони Німеччини, а решта 60 км – на території Данії, відзначає NDR. Протяжність газопроводу становить 1224 км.

Поділитись