Британський есмінець з’явився в територіальних водах Криму

Британський есмінець з’явився в територіальних водах Криму

Прикордонна служба ФСБ, ВМФ і ВКС Росії в жовтні 2020 року спільно видворили британський есмінець D35 Dragon з територіальних вод Росії в районі Криму, повідомив в інтерв’ю ЗМІ перший заступник директора Федеральної служби безпеки – керівник Прикордонної служби РФ Володимир Кулішов.

Раніше про цей інцидент на морі не повідомлялося. Заступник міністра оборони Олександр Фомін в інтерв’ю в грудні минулого року розповів лише про те, що британський корабель проходив через територіальні води Росії в районі мису Херсонес.

«Так, 13 жовтня 2020 року, незважаючи на яке надійшло попередження про неприпустимість заходу в територіальні води Росії, есмінець УРО D35 Dragon ВМС Великобританії перетнув державний кордон Російської Федерації в районі мису Херсонес в акваторії Чорного моря, скориставшись правом мирного проходу.

На вимоги негайно покинути територіальне море Росії капітан есмінця заявив про погане прийомі сигналу.

В результаті спільних з ВМФ і ВКС Росії дій військовий корабель був видворений в нейтральні води», – сказав Кулішов.

Він підкреслив, що російські прикордонники пильно відстежують «недружню» діяльність західних партнерів у російських кордонів, які спрямовані, перш за все, на демонстрацію військової сили з метою стримування нібито «агресивної політики Росії в регіоні», і готові до різних сценаріїв розвитку обстановки, включаючи попередження і припинення провокацій на море, спрямованих на підрив легітимності правових режимів російських акваторій і демонстрацію зневаги суверенітету Російської Федерації.

Поділитись