Brexit: парламент не підтримав плани уряду Терези Мей

Brexit: парламент не підтримав плани уряду Терези Мей

Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала плани уряду Терези Мей щодо реалізації виходу країни зі складу Євросоюзу. “Проти” проголосували 303 депутати, “за” – 258, повідомляє Reuters.


Голосування було символічним і передбачало, що Палата громад “знову схвалить” стратегію Brexit, яку підтримала минулого місяця. Тоді депутати вирішили замінити “запасний механізм” на “альтернативні” для ірландського кордону, а також висловили свою незгоду з ідеєю виходу без угоди. Цього разу депутати також не пристали на пропозицію Шотландської національної партії продовжити процедуру виходу як мінімум на три місяці.

Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про Brexit. Після їх завершення проведуть ще одне голосування в Палаті громад. Воно відбудеться 27 лютого.

Нагадаємо, минулого тижня після зустрічей у Брюсселі британська прем’єрка заявила, що має намір забезпечити вихід країни з ЄС згідно із запланованими термінами. В офіційній спільній заяві за результатами переговорів йдеться про те, що ЄС і Британія продовжать переговори щодо пошуку рішень для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit. Однак у ЄС наголошують, що нових переговорів щодо угоди не буде.

Поділитись