Бренд Uncle Ben’s змінить назву і логотип через расові стереотипи

Бренд Uncle Ben’s змінить назву і логотип через расові стереотипи

Боротьба з расовими стереотипами в США змінює давно існуючі правила і бренди.

Американська компанія Mars вирішила змінити для неї не тільки назву, а й логотип. Марку хочуть назвати Ben’s Original, а з упаковок рису, які під нею випускають, зникне літній темношкірий чоловік в краватці-метелику. Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Ми вислухали тисячі думок споживачів, наших партнерів та інших зацікавлених сторін з усього світу. Ми розуміємо несправедливість, яка була пов’язана з ім’ям і особою попереднього бренду, і, як було оголошено в червні, взяли на себе зобов’язання змінитися», – сказала президент Mars Food Global Фіона Доусон.

Товари Ben’s Original в нових пачках з’являться в магазинах вже в наступному році. Mars також має намір направити 2,5 мільйона доларів на програми освіти та харчування для студентів у Грінвіллі, штат Міссісіпі. Там більше 40 років виробляють товари під маркою Uncle Ben’s, а більшість городян – афроамериканці.

У бесіді з The Wall Street Journal Доусон підкреслила, що нова назва торгової марки співзвучна старій, щоб зберегти впізнаваність бренду. Звернення «дядько», за її словами, раніше в США носило зневажливий характер по відношенню до чорношкірих чоловіків. Асоціюватися з ним бренд не хоче.

Торгова марка Uncle Ben’s з’явилася в 1947 році. Прототипом для особи бренду став афроамериканець Френк Браун, який працював метрдотелем в ресторані Чикаго.

Про ребрендинг Mars заявив на тлі масових протестів послідовників руху Black Lives Matter. Американці вийшли на вулиці після загибелі темношкірого жителя США Джорджа Флойда при затриманні поліцейськими.

Поділитись