Каліфорнія платитиме компенсацію нащадкам рабів

Каліфорнія платитиме компенсацію нащадкам рабів

Компенсацію нащадкам рабів планують виплачувати в Каліфорнії.

Для цього сенатори штату створять робочу групу, яка вивчить і представить рекомендації щодо компенсацій афроамериканців.

Сенатори вже підтримали рішення про створення такої комісії. У неї увійдуть дев’ять осіб, вони детально вивчать вплив рабства в Каліфорнії, пише Associated Press.

Рекомендації по виплатах компенсацій нащадкам рабів будуть представлені до липня 2023 року. У них повинно буде прописано, в якій формі і кому давати гроші. Почати роботу комісія повинна до червня наступного року. Але остаточне голосування з даного питання ще тільки має відбутися.

Згубні наслідки системи рабської праці перерахувала в своєму виступі сенатор від Лос-Анджелеса Холлі Мітчелл. Вона вказала, що серед темношкірого населення більше безробітних, бездомних, злочинців, хворих, у них низька успішність.

“Система рабської праці, як в Каліфорнії, так і по всій країні, породила наслідки у вигляді згубного впливу расизму і нерівності, які продовжують впливати на життя темношкірих в Каліфорнії”, – зробила висновок політик.

Проекти аналогічні каліфорнійському вже розглядалися в Техасі і Нью-Йорку. Там передбачалося, що фінансова допомога темношкірим може надходити у вигляді сприяння в придбанні житла, зниження плати за навчання або професійної підготовки.

Поділитись