Брат Трампа подав новий позов, аби перешкодити публікації книги про сім’ю президента США

Брат Трампа подав новий позов, аби перешкодити публікації книги про сім’ю президента США

Молодший брат президента США Дональда Трампа подав новий судовий позов з метою заборонити видання книги, в якій, як очікується, буде розкрита інформація про сім’ю американського лідера. Про це повідомив телеканал CNBC.

Йдеться про книгу племінниці президента США Мері Трамп “Занадто багато і ніколи не вистачає. Як моя сім’я створила найнебезпечнішу людину в світі” (Too Much And Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man). В її описі в інтернет-магазинах відзначається, що автор має намір “пролити світло на похмуру історію” сім’ї чинного американського лідера. Молодший брат глави адміністрації США Роберт Трамп домагається того, щоб суд заборонив видання книги, яке заплановане на кінець липня.

Позов поданий до суду в Покіпсі (штат Нью-Йорк). Роберт Трамп аргументував свою вимогу заборонити видання тим, що автор в 1990-х роках підписала угоду, згідно з яким вона нібито зобов’язалася не розголошувати певну інформацію про сім’ю. Домовленості стосувалися спадщини.

У четвер суд по спадкових справах і опіки в нью-йоркському районі Квінс відмовився накласти тимчасову заборону на видання книги. У постанові констатується, що дана справа не підпадає під юрисдикцію зазначеного суду.

Раніше портал The Daily Beast повідомляв, що Мері Трамп в книзі розповість про свою роль в розслідуванні газети The New York Times. Видання стверджувало, що Дональд Трамп за допомогою податкових схем забрав собі більше $ 400 млн в перерахунку на сьогоднішні ціни з бізнесу свого батька Фреда Трампа в сфері нерухомості.

Мері Трамп є дочкою Фреда Трампа – молодшого. Він страждав від алкоголізму і помер в 1981 році у віці 42 років після серцевого нападу. За відомостями The Daily Beast, племінниця глави держави звинуватить в книзі Дональда і Фреда Трампа в причетності до смерті її батька. Очікується, що книга Мері Трамп буде видана приблизно за три місяці до президентських виборів в США.

Поділитись